2016-08-29

Szolgáltatások

ELECTRO ENERGY

Cégünk az Electro-Energy Kft. az épületgépészeti automatizálásokhoz kapcsolódóan kínál partnereinek műszaki megoldásokat.
Ennek keretében egyrészt az ezen területhez kapcsolódó külföldi gyártó cégek képviseletét, termékeiknek magyarországi forgalmazását végezzük, másrészt ezen termékek felhasználásával önálló projekteket is megvalósítunk. Azon dolgozunk, hogy partnereink egyedi igényeihez, elvárásaihoz a legjobb műszaki megoldásokat nyújtsuk.

Elektromos automatika vezérlőszekrény

 

A szekrénybe kerülő ipari kis reléket, csatoló reléket, időzítőket, A/D – D/A átalakítókat, hiszterézis kapcsolókat, mérő-ellenőrző-felügyelő modulokat kínálunk teljesen általános felhasználásra.
Ezen hagyományos termékcsaládon kívül különböző kommunikációval rendelkező analóg és digitális be-/kimeneti modulok jelenthetik a különféle vezérlő PLC-k bővítési lehetőségeit.
Több helyen már előírás, hogy az egyes vezérlőszekrényekben legyenek IT végpontok melyre IP20-as kalapsínre pattintható, egy modul széles csatlakozóink adják a jó megoldást.
A kapcsolószekrény belső huzalozásához ajánljuk a különböző érvég hüvelyeket, szerszámokat.
Nagyobb sorozatgyártásnál pneumatikus és elektromos működtetésű méretre vágó, csupaszító, crimpelő
gépeket tudunk ajánlani. A termékpaletta része még a kalapsín illetve kábelcsatorna méretre vágó szerszámok.

Épületgépészeti automatika

Irodai terek / lakások / szállodai szobák

 

Legyen szó rekonstrukcióról, felújításról vagy teljesen új beruházásban megvalósuló irodai környezetről komplett szabályozási, vezérlési megoldásokat tudunk kínálni. A különféle fali kezelő terminálokból lehet választani a design és funkció figyelembevételével.
Hőmérséklet szabályozáshoz (1 vagy 2 csöves FanCoil-os rendszerrel, radiátorral, padlófűtéssel, falfűtéssel, mennyezet hűtéssel…), világítás vezérléshez (hagyományos és DALI), redőny-árnyékoló vezérléshez mind-mind kiforrott applikációk állnak rendelkezésre.

Hőközpontok, Hűtőházak, Gépészeti terek

Szabadon programozható vezérlőink felhasználásával a leg összetettebb gépészeti rendszereket is könnyen tudjuk programozni és a szükséges érzékelőkkel (hőmérséklet, páratartalom, nyomás, meteorológiai állomás….) ellátni.
A kompakt vagy moduláris vezérlők saját web szerverrel rendelkeznek, mely a gépészeti rendszerek grafikus megjelenítését, könnyű, átlátható kezelését teszik lehetővé helyben és távolról egyaránt.
Időzített, eseményfüggő kapcsolások, ALARM kezelés, trendek figyelése a legegyszerűbb készüléknek is jelemzője.
Partnereinknek, akik rendelkeznek saját vezérlőkkel a különféle kiegészítő, bővítő moduljaink jelenthetnek jó decentralizált megoldást. A leggyakrabban használt BACnet, LON, MODbus, CAN be-/kimeneti modulok széles típusválasztéka áll rendelkezésre.

Felügyeleti szoftver, kezelés, megjelenítés

A kontrollerekbe integrált vizuális megjelenítési lehetőségen kívül külön szoftver biztosítja a nagy, összetett rendszerek felügyeletét. A mejelenítő felület lehet egy böngésző vagy különböző méretű ( 7-12-15”-os) érintő képernyő.

Mérési adatgyűjtés

Sok-sok évvel korábban már elkezdtünk foglalkozni különböző kommunikációképes és impulzus kimenetű fogyasztásmérők adatgyűjtésével. Az ISO 50001 szabvány megjelenésekor pedig különös figyelmet kapott ez a terület. Már nem csak arról van szó, hogy társasházi lakások, irodai bérlemények költségmegosztásához 15 perces felbontású fogyasztási adatokat biztosítsunk, hanem bármely középület, ipari -, mezőgazdasági létesítmények, technológiai berendezések, rendszerek folyamatos energia monitorozását is elvállaljuk. Rendszerünk sajátossága és egyben partnereink elvárása is egyben, hogy a terepen szétszórtan lévő mérési pontokon képződő adatok vezeték nélküli kommunikációval kerüljenek a feldolgozó központba.
Az összegyűjtött adatok feldolgozását vagy a megrendelő vagy mi magunk végezzük és grafikus felületen keresztül értelmezhető formában jelenítjük meg.
Mezőgazdaságban, pl. az állattartás területén a különböző paraméterek folyamatos mérése és a kapott adatok kiértékelése komoly gazdasági, gazdaságossági előnyt biztosít partnereinknek.
Rendszereinkben az adatáramlás már nem csak egyirányú. A kapott adatok alapján szükség esetén manuálisan vagy egy felügyelő szoftver automatikusan is bele tud nyúlni távolról a rendszerbe, kapcsolásokat, szelepállításokat tudunk rendszereinkkel megvalósítani.

Szenzorok, érzékelők

Az épületgépészeti automatizálás és a mérési adatgyűjtés területén számos érzékelőre, szenzorra van szükség. Beszállítóink termékeivel valamennyi igényt ki tudunk elégíteni legyen az hagyományos vezetékes analóg jeleket továbbító vagy különböző protokolokkal kommunikáló vezeték nélküli kapcsolatot biztosító szenzor.

Fogyasztásmérők (elektromos, hideg-, meleg víz, hőmennyiség)

 

Az érzékelőkhöz hasonlóan a fogyasztásmérők területén is széles a kínálatunk. Folyadékokhoz a hagyományos mechanikus mérők mellett az ultrahangos mérők jelenthetnek alternatívát. Egy- és háromfázisú villamos fogyasztásmérőhöz bontható (utólag is beszerelhető) áramváltókat kínálunk.